10. 4. 2017
Festival francouzské kultury Bonjour Brno, který se tradičně koná v dubnu, každoročně nabízí rozmanitý program: výstavy, přednášky, koncerty, divadelní vystoupení, filmy, turnaje v petanku aj. Mezi ty nejvyhledávanější však patří akce gastronomické a kulinářské.
Ve čtvrtek 6. dubna naši žáci kvinty, sexty a 2. A využili jedinečné příležitosti zúčastnit se dvouhodinového programu S Francouzem ve venkovní kuchyni, který se konal v Otevřené zahradě pod Špilberkem. Pod taktovkou kočujícího šéfkuchaře Françoise Bouilleta žáci připravili jarní salát s bylinkami a pravé belgické pralinky. Skvělým zážitkem bylo také pečení kváskového chleba v peci. François naučil své svěřence nejen otáčet se v kuchyni, ale také je přiučil mnohým slovíčkům, bez kterých se při vaření neobejdou. V neposlední řadě jsme ocenili Françoisův smysl pro humor a jeho vtipné průpovídky. Mgr. Darina Honsová