VAŘENÍ S FRANCOUZEM VE VENKOVNÍ KUCHYNI – 21.6.2024

27. 6. 2024

Přátelské prostředí Otevřené zahrady uprostřed Brna nabízí celou řadu výukových programů. Žáci našeho gymnázia se tradičně účastní vaření s Francouzem ve venkovní kuchyni. Známý kočovný kuchař François Bouillet letos pozval do svého gastronomického stanu 17 žáků – francouzštinářů od tercie až po septimu. ...

Letní menu bylo sestaveno z pestrých salátů, pomazánky, vajec mimóza a doplněno ručně vyrobenými a na kamenné peci pečenými bagetkami. Sladkou tečkou byly čokoládové lanýže. Ingredience pro saláty – zeleninu, bylinky či květiny - žáci sbírali při komentované procházce zahradou. Při své práci se žáci naučili mnoho nových slov ve francouzštině a také si rozšířili znalosti z oblasti francouzské gastronomie.

Mgr. Darina Honsová